top of page

Indtil starten af 2023 kendte jeg meget lidt til plantemedicin og det meste af det jeg vidste, havde jeg lært fra litteraturen som fx serierne ’Jordens børn’ af Jean M. Auel samt ’Jarastavens vandring’ af Saga Borg. Det lå dog på ingen måde i kortene at plantemedicin var noget jeg selv ville komme til at arbejde med på et tidspunkt.

Vendepunktet kom da jeg af lige dele nysgerrighed og som research til mine historier deltog i en  workshop arrangeret af Odsherred Museum i foråret 2023 hvor Maria fra Hyldemors have fortalte om naturens eget apotek og hvor vi slutteligt selv skulle indsamle plantemateriale i den gamle museumshave og lave enten en olie eller tinktur. Jeg valgte at lave en olie af lægekulsukker som siden middelalderen blandt andet har været brugt til brækkede knogler og forstuvninger på grund af plantens evne til at få væv til at regenerere.

 

Om aftenen – da min mand og jeg tændte grillen og spiste aftensmad ude på terrassen for første gang det år – fortalte jeg om den fascination jeg havde følt i løbet af workshoppen og at jeg godt kunne tænke mig at lære noget mere om plantemedicin. Som altid opfordrede min mand mig til at følge mine drømme og samme aften tilmeldte jeg mig et online kursus som Hyldemors have tilbød.

 

Henover sommeren deltog jeg i Hyldemors husapotek hvor jeg lærte om planter og deres medicinske egenskaber. Når jeg havde indsamlet planterne og  bagefter satte mig ved havebordet og klargjorde olier og tinkturer, følte jeg en dyb tilfredsstillelse - næsten som om et urinstinkt dybt inde i mig endelig fik lov til at udfolde sig.

 

Takket være den viden jeg fik i løbet af kurset, kan jeg nu ofte genkende planter når jeg går ture i nærområdet, når jeg ser film og tv-serier samt læser bøger. Det har også betydet at jeg efterhånden har fået samlet mig et lille husapotek som kan bruges til at rense og fremme heling af sår og rifter, hjælpe på hoste samt lindre ømme muskler og led. Jeg er også begyndt at læse mere litteratur om plantemedicin og har afprøvet andre behandlingsmuligheder end dem jeg har lært på kurset. Og det er virkelig en fantastisk følelse når jeg finder noget der hjælper.

 

Når det så er sagt, så er det ikke sådan at jeg fra nu af afskriver enhver kemisk fremstillet medicin, for det gør jeg på ingen måde, men det er rart at have et alternativ. Og jeg glæder mig meget til at fortsætte min vej ind i naturens eget apotek for planternes kræfter er virkelig fantastiske og jeg er taknemmelig for at jeg har fået øjnene op for denne vej i livet.

bottom of page